Składniki:
- 2 średnie pomidory
- 2 średnie kolorowe papryki
- kawałek pora
- 1cebula
- 1 mała cukinia
- 2 średnie ogórki kiszone
- 2 ząbki czosnku
- pół pęczka natki i pół pęczka koperku
- 2 jajka
- 5 łyżek mąki pszennej pół na pół białej i razowej
- ser żółty do posypania
- keczup
- olej do smażenia
- Przyprawy: pieprz, cząber, sól, bazylia, tymianek, kurkuma, majeranek, kminek
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, dodajemy jajka mąkę oraz przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Pieczemy na patelni jeden większy lub kilka małych placuszków, na złoty kolor pod przykryciem. Po przewróceniu posypujemy żółtym serem i dalej smażymy. Po usmażeniu polewamy keczupem i spożywamy na gorąco.
SMACZNEGO!