Omlet z warzywami według Danusi

Składniki:

  • 2 średnie pomidory
  • 2 średnie kolorowe papryki
  • kawałek pora
  • 1cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki i pół pęczka koperku
  • 2 jajka
  • 5 łyżek mąki pszennej pół na pół białej i razowej
  • ser żółty do posypania
  • keczup
  • olej do smażenia
  • Przyprawy: pieprz, cząber, sól, bazylia, tymianek, kurkuma, majeranek, kminek

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, dodajemy jajka mąkę oraz przyprawy i mieszamy wszystko dokładnie. Pieczemy na patelni jeden większy lub kilka małych placuszków, na złoty kolor pod przykryciem. Po przewróceniu posypujemy żółtym serem i dalej smażymy. Po usmażeniu polewamy keczupem i spożywamy na gorąco.

SMACZNEGO!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *